Contact en alarmering

Woont u alleen? Dan is het een prettig idee als u zaken als alarmering en regelmatig contact met anderen goed geregeld hebt.

Voor contact is een telefooncirkel een goede oplossing. Dit is een vaste groep mensen die elkaar elke dag belt. Een persoon start en eindigt de cirkel. De deelnemers bellen elkaar in een vaste volgorde. Als iemand de telefoon niet opneemt wordt direct actie ondernomen. Een telefooncirkel kunt u zelf met mensen in uw omgeving organiseren. Er zijn ook organisaties die met telefooncirkels werken.

Het geeft ook een veilig gevoel als u direct hulp kunt inroepen als er onverwacht iets gebeurt. Met een draagbaar alarm om uw hals of pols kan dit op elke plek in huis. Met één druk op de knop maakt het alarm contact met de alarmcentrale. Deze schakelt direct hulp in. Er bestaat ook een polshorloge met ingebouwd alarm, waarmee u ook buitenshuis alarm kunt slaan.

Organisaties

1 - 3 van 3 resultaten
 1. >

  Vierstroom

  Organisatie

  Vierstroom is een organisatie, die thuiszorg biedt, om mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen.

 2. >

  Careyn

  Organisatie

  Careyn is een maatschappelijke onderneming die zich inzet voor de gezondheid en het welzijn van de cliënten.

 3. A

  Vierstroom Thuiszorgwinkel

  Organisatie

  Bij de Thuiszorgwinkel kunt u terecht voor het lenen, huren en kopen van allerlei hulpmiddelen: loopkrukken, sta-ophulpen, rollators, tilliften.