Groepswonen en verzorgd wonen voor senioren

Als u ouder wordt, kan uw huis of buurt minder geschikt zijn. Bijvoorbeeld omdat uw huis of tuin te groot is. Of u kunt de trap niet meer op. Soms zijn winkels of de huisarts niet in de buurt. Of misschien voelt u zich eenzaam. Uw woning aanpassen kan een oplossing zijn. Verhuizen is een andere mogelijkheid.

Er bestaan ook woongroepen voor senioren. Dan heeft u een eigen (aangepaste) woning met een gemeenschappelijke ruimte. Hier kunt u elkaar ontmoeten, samen eten of aan activiteiten meedoen. 

Groepswonen voor ouderen kan zowel in een koop- als een huurwoning. Elk project heeft zijn eigen karakter en kiest zijn eigen bewoners. Sommige groepen delen een groot huis. Andere groepen huren een pand dat speciaal voor groepswonen is bestemd. Of laten gezamenlijk een nieuw complex bouwen.

Heeft u (binnenkort) meer zorg nodig? Dan is verzorgd wonen een goede optie. Woningcorporaties en zorgorganisaties werken dan samen. U kunt dan zo lang mogelijk zelfstandig, prettig en veilig thuis blijven wonen met zorg dichtbij.

Organisaties

1 - 6 van 6 resultaten
 1. A

  Irishof

  Organisatie

  Irishof is een verzorgingshuis in Gouda, met een speciale afdeling voor slechtziende en blinde ouderen.

 2. B
 3. >

  Stichting Thuishuis Woerden

  Organisatie

  Stichting Thuishuis Woerden is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet om eenzaamheid onder senioren te verminderen.

 4. C

  Stichting De Rijnhoven

  Organisatie

  De Rijnhoven ondersteunt kwetsbare ouderen bij het behoud van zoveel mogelijk zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

 5. D
 6. E

  Cazas Wonen

  Organisatie

  GroenWest is een woningcorporatie die woonruimte verhuurt in Woerden en omgeving.