Schuldhulpverlening

Heeft u schulden of geldproblemen? Of verwacht u deze problemen te krijgen? Dan kunt u schuldhulpverlening aanvragen.

De gemeente heeft de verplichting inwoners met schulden te helpen. Dit is vastgelegd in de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs). Samen met een schuldhulpverlener maakt u afspraken voor het afbetalen van uw schulden. Bijvoorbeeld dat u een lening krijgt van de gemeente, waarmee u de schulden kan afbetalen. U heeft dan alleen nog een schuld bij de gemeente. Of de schuldhulpverlener gaat voor u bemiddelen bij de schuldeisers om afspraken te maken over het terugbetalen van de schulden. Een ander instrument is budgetbeheer. De schuldhulpverlener beheert dan het inkomen en zorgt voor de tijdige betalingen. Dit voorkomt nieuwe schulden of betalingsachterstanden.

Ook kan hij u doorverwijzen naar een bewindvoerder. De rechter laat dan uw eigen geld door iemand anders beheren. Dat wordt onder bewind stellen genoemd. U krijgt dan hulp om uw administratie in orde te maken. Uw geld wordt door een bewindvoerder beheerd. Heeft u grote problemen door schulden? Dan kan de rechter beschermingsbewind bepalen. Een bewindvoerder beheert dan niet alleen uw geld, maar ook uw spullen.

Wilt u meer weten over schuldhulpverlening, neem dan contact op met een medewerker van Schuldhulpverlening.

Organisaties

1 - 6 van 6 resultaten
 1. A

  Stichting De Tussenvoorziening

  Organisatie

  De Tussenvoorziening biedt werk en dagbesteding, opvang, woon- en financiële begeleiding aan mensen die in een kwetsbare situatie verkeren.

 2. B

  Schuldhulpverlening WoerdenWijzer

  Organisatie

  Heeft u schulden of betalingsachterstanden waar u zelf niet meer uitkomt? Dan kunt u schuldhulpverlening krijgen via de gemeente.

 3. >

  Startpunt Geldzaken

  Organisatie

  De Gemeente Woerden stelt de geldplannen van Startpunt Geldzaken beschikbaar aan haar inwoners. De geldplannen helpen om meer uit uw geld te halen.

 4. >

  SchuldHulpMaatje Woerden

  Organisatie

  SchuldHulpMaatje Woerden helpt mensen gratis bij het orde op brengen van hun administratie en financiën.

 5. C

  Gemeente Woerden

  Organisatie

  De gemeente Woerden bestaat uit de stad Woerden en de kernen Harmelen, Kamerik en Zegveld. In totaal heeft de gemeente ruim 50.000 inwoners.

 6. D

  WoerdenWijzer

  Organisatie

  U kunt terecht bij WoerdenWijzer met al uw vragen over zorg, inkomen en opvoeding. Onze aanpak is afgesteld op uw vragen en uw persoonlijke situatie.