Gezond leven

Gezond leven zorgt dat uw lichaam en geest beter werken en dat u fitter bent. Dit geldt natuurlijk ook voor kinderen. Gezond eten helpt bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen. Veel bewegen helpt tegen overgewicht, preventief bij chronische aandoeningen en is goed voor het brein.

In de GGD Appstore vindt u allerlei apps die u kunnen helpen met vragen rondom gezondheid en leefstijl. De apps zijn getest door de GGD. Ze zijn allemaal betrouwbaar en veilig.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan neemt u contact op met WoerdenWijzer via de mail info@woerdenwijzer.nl of telefonisch 0348 - 428 600.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Wilt u samen met anderen genieten van een gezonde warme maaltijd? Wilt u iemand uit uw buurt zoeken die voor u kan koken? Of wilt u gebruik maken van een maaltijdservice?Meer informatie over Hulp bij koken en/of samen eten en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u hulp nodig bij gezond eten en bewegen? Er zijn allerlei organisaties die u kunnen ondersteunen.Meer informatie over Hulp bij gezond eten en bewegen en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Een gezonde leefstijl heeft veel voordelen. Je voelt je fit en je hebt meer energie. Wil je meer weten over gezond leven?Meer informatie over Tips voor een gezonde leefstijl en organisaties die daarbij kunnen helpen.