Kinderopvang

Heeft u een kind en wilt u (weer) gaan werken? Of vindt u het belangrijk dat uw kind regelmatig contact met andere kinderen heeft? Misschien kunt u aan familie, vrienden of kennissen vragen om op uw kind te passen. U kunt ook kiezen voor een gastouder, een kinderopvang of een peuterspeelzaal.

Kinderopvang is best duur. Vaak kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst.

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".