Problemen op school

Soms gaat het op school niet zo goed met uw kind. Of minder goed dan u graag zou willen. Bijvoorbeeld omdat uw kind een beperking heeft. Of omdat er problemen thuis zijn.

Vaak kunt u problemen op school zelf oplossen. Bijvoorbeeld door met uw kind te praten. Of door hulp en advies te vragen van andere ouders, van vrienden of familie. Ook op school zijn mensen die u kunnen helpen. Praat met de leerkracht van uw kind. Als uw kind op het voortgezet onderwijs zit, kunt u contact zoeken met de mentor. Of met een leraar, waar uw kind een goede band mee heeft.

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Kinderen van 5 tot 16 jaar moeten van de wet verplicht naar school. Dat heet leerplicht.Meer informatie over Verzuim en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Hoogbegaafd betekent dat iemand erg slim is. Hoogbegaafdheid gaat niet alleen over intelligentie. Ook creativiteit en doorzettingsvermogen spelen een rol.Meer informatie over Hoogbegaafdheid bij kinderen en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Lopen er dingen niet goed op school? Zit uw kind niet goed in zijn vel? Helpt een gesprek met de leerkracht van uw kind niet of is er meer aan de hand?Meer informatie over Hulp bij problemen op school en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Volgens de Wet Passend Onderwijs moeten scholen ieder kind passend onderwijs geven.Meer informatie over Passend en speciaal onderwijs en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Er zijn verschillende organisaties die kunnen helpen bij pesten.Meer informatie over Hulp bij pesten en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u vragen over de opvoeding van uw kind? Vindt u opvoeden soms lastig? Er zijn verschillende organisaties die u verder kunnen helpen.Meer informatie over Vragen over opvoeden en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Er zijn verschillende organisaties die kunnen helpen met bijles en huiswerkbegeleiding.Meer informatie over Huiswerkbegeleiding en organisaties die daarbij kunnen helpen.