Verslaving

Verslaving betekent dat u emotioneel of lichamelijk van iets afhankelijk bent. Een verslaafde kan niet zonder een bepaalde stof of gewoonte. Bijvoorbeeld niet zonder alcohol, drugs, medicijnen, seks, gokken of gamen. Een verslaving kan grote invloed op uw dagelijkse leven hebben. Door een verslaving kunt u mogelijk uw werk, relatie of huis verliezen. Heeft u een verslaving? Of denkt u dat u verslaafd bent? Blijf er niet mee rondlopen. Anderen kunnen u helpen om met uw verslaving te stoppen.

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Heeft u vragen of problemen en wilt u hier met iemand over praten? Dan kan het goed zijn om contact te maken met iemand die dit luisterend oor kan bieden.Meer informatie over Luisterend oor en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u een verslaving? Wilt u met uw verslaving stoppen? Beginnen met stoppen is moeilijk. Misschien denkt u dat stoppen onmogelijk is.Meer informatie over Stoppen met een verslaving en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Sommige mensen komen in de problemen door een verslaving. Bijvoorbeeld door een verslaving aan drank, drugs of gokken.Meer informatie over Hulp aan een verslaafde en organisaties die daarbij kunnen helpen.