Lotgenotencontact

Lotgenotencontact betekent dat u contact heeft met mensen in dezelfde situatie als u en met dezelfde problemen. U kunt herkenning bij elkaar vinden en elkaar steunen.

Bent u langdurig ziek of heeft u problemen in het dagelijks leven door een aandoening of beperking? Of bent u mantelzorger voor een familielid of vriend? Dan kunt u veel hebben aan contact met lotgenoten. Bijvoorbeeld mensen met reuma, Alzheimer, kanker, of autisme.

Er zijn in de gemeente verschillende vrijwilligersorganisaties die u kunnen helpen met het leggen van contact, ook speciaal voor kinderen.  Zij bieden ook informatie en advies.  

Mensen die contact hebben met lotgenoten zitten vaak beter in hun vel. Ze hebben meer informatie en kennis over hoe ze om moeten gaan met het probleem waar ze tegenaan lopen.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan neemt u contact op met WoerdenWijzer via de mail info@woerdenwijzer.nl of telefonisch 0348 - 428 600.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Heeft u vragen of problemen en wilt u hier met iemand over praten? Dan kan het goed zijn om contact te maken met iemand die dit luisterend oor kan bieden.Meer informatie over Luisterend oor en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Elkaar kunnen ontmoeten in een open en gemoedelijke sfeer. Ontdekken dat u niet de enige bent.Meer informatie over Andere mantelzorgers ontmoeten en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Wilt u meer weten over de laatste levensfase? Bijvoorbeeld over het bespreekbaar maken van de dood, of over contact met lotgenoten?Meer informatie over Informatie over de laatste levensfase en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Wilt u nieuwe mensen leren kennen? Dat kan op veel manieren.Meer informatie over Nieuwe mensen leren kennen en organisaties die daarbij kunnen helpen.