Maaltijden

Het kan zijn dat het u (tijdelijk) niet lukt om zelf te koken. Voor uw gezondheid is het belangrijk goed te blijven eten. In de supermarkt zijn kant-en-klaarmaaltijden te koop.

Daarnaast kunt u op verschillende plekken terecht voor een warme maaltijd en een praatje met andere mensen. Misschien zijn er ook mensen bij u in de buurt die voor u kunnen koken. U kunt hiervoor ook contact opnemen met Bijzonder Thuisafgehaald.

Sommige verzorgingshuizen hebben een restaurant of eetzaal. Hier kunt u soms tegen een vergoeding een warme maaltijd mee eten. Informeer eens bij het verzorgingshuis bij u in de buurt.

Natuurlijk kunt u ook een maaltijd laten bezorgen. Een maaltijdservice kan uitkomst bieden. In dat geval worden elke week op een vaste dag de maaltijden bij u thuis bezorgd. U hoeft deze alleen nog even op te warmen in de oven of magnetron.

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Wilt u samen met anderen genieten van een gezonde warme maaltijd? Wilt u iemand uit uw buurt zoeken die voor u kan koken? Of wilt u gebruik maken van een maaltijdservice?Meer informatie over Hulp bij koken en/of samen eten en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u hulp nodig bij gezond eten en bewegen? Er zijn allerlei organisaties die u kunnen ondersteunen.Meer informatie over Hulp bij gezond eten en bewegen en organisaties die daarbij kunnen helpen.