Maaltijden

Het kan zijn dat het u (tijdelijk) niet lukt om zelf te koken. Voor uw gezondheid is het belangrijk goed te blijven eten. In de supermarkt zijn kant-en-klaarmaaltijden te koop.

Daarnaast kunt u op verschillende plekken terecht voor een warme maaltijd en een praatje met andere mensen. Misschien zijn er ook mensen bij u in de buurt die voor u kunnen koken. U kunt hiervoor ook contact opnemen met Bijzonder Thuisafgehaald.

Sommige verzorgingshuizen hebben een restaurant of eetzaal. Hier kunt u soms tegen een vergoeding een warme maaltijd mee eten. Informeer eens bij het verzorgingshuis bij u in de buurt.

Natuurlijk kunt u ook een maaltijd laten bezorgen. Een maaltijdservice kan uitkomst bieden. In dat geval worden elke week op een vaste dag de maaltijden bij u thuis bezorgd. U hoeft deze alleen nog even op te warmen in de oven of magnetron.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan neemt u contact op met WoerdenWijzer via de mail info@woerdenwijzer.nl of telefonisch 0348 - 428 600.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Wilt u samen met anderen genieten van een gezonde warme maaltijd? Wilt u iemand uit uw buurt zoeken die voor u kan koken? Of wilt u gebruik maken van een maaltijdservice?Meer informatie over Hulp bij koken en/of samen eten en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u hulp nodig bij gezond eten en bewegen? Er zijn allerlei organisaties die u kunnen ondersteunen.Meer informatie over Hulp bij gezond eten en bewegen en organisaties die daarbij kunnen helpen.