Inburgeren en meedoen in Nederland

Als u in Nederland komt wonen, moet u zo snel mogelijk de taal leren. U moet ook leren hoe wonen en werken in Nederland gaat. Zo kunt u meedoen met de samenleving. U leert over Nederland en de Nederlandse taal via een inburgeringscursus. Voor een verblijfsvergunning moet u ook een inburgeringsexamen doen. Dat is een examen over de Nederlandse taal en samenleving.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan vult u een ondersteuningsplan in.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Inburgeringscursus en inburgeringsexamen

Moet u een inburgeringscursus doen? Of een inburgeringsexamen? Dat moet u zelf regelen. U moet ook zelf de kosten betalen.Vind organisaties die u kunnen helpen met: Inburgeringscursus en inburgeringsexamen

Hulp bij lezen en schrijven

Heeft u geen inburgeringsplicht? Wilt u toch de Nederlandse taal leren? Dat kan.Vind organisaties die u kunnen helpen met: Hulp bij lezen en schrijven