Hulp bij brengen en halen

Als u ergens naar toe wilt en u kunt dit niet zelf, dan kunt u iemand vragen om u te brengen en halen. Dat kan een familielid, iemand uit de buurt, een vriend of een kennis zijn. Er zijn ook vrijwilligers die u kunnen helpen. Of u kunt u een taxi bellen. De kosten hiervan kunnen echter snel oplopen.

Lukt het u niet om op uw bestemming te komen? Heeft u moeite met lopen, fietsen of autorijden? Er zijn verschillende organisaties die u (tegen betaling) ergens heen kunnen brengen of op kunnen halen. Ook vanuit de Wmo bestaat er een pasje voor de regiotaxi. Met deze pas kunt u met korting reizen.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan neemt u contact op met WoerdenWijzer via de mail info@woerdenwijzer.nl of telefonisch 0348 - 428 600.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Als u geen eigen vervoer heeft, kan een vrijwilliger u misschien helpen.Meer informatie over Vervoer door vrijwilligers en organisaties die daarbij kunnen helpen.

De Regiotaxi is openbaar vervoer van deur tot deur. De chauffeur haalt u bij de voordeur van uw woning op.Meer informatie over Regiotaxi en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Wilt u ergens naartoe gaan? Een taxi brengt u waar u moet zijn. Meestal betaalt u zelf de kosten van taxivervoer. Soms worden taxikosten voor u betaald.Meer informatie over Taxi en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Wilt u reizen naar een bestemming buiten de regio en heeft u moeite met lopen of autorijden? Dan kunt u met de Valys reizen.Meer informatie over Valys en organisaties die daarbij kunnen helpen.