Hulp bij brengen en halen

Als u ergens naar toe wilt en u kunt dit niet zelf, dan kunt u iemand vragen om u te brengen en halen. Dat kan een familielid, iemand uit de buurt, een vriend of een kennis zijn. Er zijn ook vrijwilligers die u kunnen helpen. Of u kunt u een taxi bellen. De kosten hiervan kunnen echter snel oplopen.

Lukt het u niet om op uw bestemming te komen? Heeft u moeite met lopen, fietsen of autorijden? Er zijn verschillende organisaties die u (tegen betaling) ergens heen kunnen brengen of op kunnen halen. Ook vanuit de Wmo bestaat er een pasje voor de regiotaxi. Met deze pas kunt u met korting reizen.

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Als u geen eigen vervoer heeft, kan een vrijwilliger u misschien helpen.Meer informatie over Vervoer door vrijwilligers en organisaties die daarbij kunnen helpen.

De Regiotaxi is openbaar vervoer van deur tot deur. De chauffeur haalt u bij de voordeur van uw woning op.Meer informatie over Regiotaxi en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Wilt u ergens naartoe gaan? Een taxi brengt u waar u moet zijn. Meestal betaalt u zelf de kosten van taxivervoer. Soms worden taxikosten voor u betaald.Meer informatie over Taxi en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Wilt u reizen naar een bestemming buiten de regio en heeft u moeite met lopen of autorijden? Dan kunt u met de Valys reizen.Meer informatie over Valys en organisaties die daarbij kunnen helpen.