Ziekenvervoer

Als u door een medische noodzaak (plotseling) naar het ziekenhuis moet met de (eigen) auto of de taxi, het openbaar vervoer, de ambulance of zelfs met de traumahelikopter, is er sprake van ziekenvervoer. Dit wordt ook wel 'zittend' ziekenvervoer genoemd.

Ambulancevervoer wordt direct vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. Het vervoer terug naar huis met de ambulance wordt ook vergoed. U betaalt geen eigen bijdrage voor ambulancevervoer. Dit vervoer telt wel mee voor uw eigen risico.

Voor het ziekenvervoer per (eigen) auto of openbaar vervoer, kunt u een kilometervergoeding krijgen vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. Deze kosten kunt u declareren, nadat u een eigen bijdrage voor het ziekenvervoer heeft betaald. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen om welke bedragen het gaat. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Vraag dit na bij uw zorgverzekering.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan neemt u contact op met WoerdenWijzer via de mail info@woerdenwijzer.nl of telefonisch 0348 - 428 600.