Eigen bedrijf starten

Een inkomen verdienen kan op verschillende manieren. U kunt in loondienst werken voor een baas. U kunt ook een eigen bedrijf starten, bijvoorbeeld als zzp-er (zelfstandige zonder personeel). Dan moet u zelf zorgen voor werk, verzekeringen en op tijd rekeningen betalen. Wilt u een eigen bedrijf beginnen en ondernemer worden? Controleer eerst of het bij u past. Anderen kunnen u daarbij helpen.

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Bij het starten van een eigen bedrijf komt een heleboel kijken, zoals o.a. het schrijven van een ondernemingsplan.Meer informatie over Eigen bedrijf starten en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Als uw bedrijf financiële problemen heeft of u wilt een eigen bedrijf starten, kunt u een beroep doen op bijstand voor zelfstandigen.Meer informatie over Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) en organisaties die daarbij kunnen helpen.