Heeft u bij WoerdenWijzer (onderdeel van de gemeente Woerden) een aanvraag of een melding gedaan voor hulp? Dan neemt een medewerker van WoerdenWijzer contact met u op. Hij/zij bespreekt met u wat precies uw hulpvraag is. En hoe die vraag het beste te beantwoorden is. Met andere woorden: waar en van wie u hulp kunt krijgen.
Daarna besluit de gemeente welke vergoede zorg u kunt krijgen. Hoeveel zorg u krijgt betaald. En hoe lang. Dat heet een indicatie.
Het kan ook zijn dat de gemeente besluit dat u geen vergoeding krijgt voor de hulp die u vraagt. Bijvoorbeeld als de gemeente vindt dat uw hulpvraag op een andere manier kan worden opgelost.
Het besluit of u wel of niet vergoede hulp krijgt, wordt vastgelegd in een beschikking. Dat is de brief die u thuisgestuurd krijgt van de gemeente. Daarin staat wat er besloten is. Dit besluit moet de gemeente nemen binnen 8 weken na uw aanvraag of eerste melding. Als dat niet lukt, neemt de medewerker contact met u op en legt uit waarom het besluit langer duurt. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat het onderzoek langer duurt, of omdat er een offerte moet worden opgevraagd.
Bent u het niet eens met het besluit van de gemeente? Dan kunt u daar bezwaar tegen maken.
Hulp uit uw omgeving
Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.
Welzijnscoaches
Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer.
Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".