Woning vinden

Zoekt u een woning? Bedenk goed wat u belangrijk vindt en wat uw wensen zijn. Waar wilt u wonen? Moet dit een koophuis of een huurhuis zijn? Kiest u bestaande bouw, of gaat u liever voor nieuwbouw? Kiest u voor een gelijkvloerse woning, bijv. een appartement of vindt u het balangrijk dat er een tuin bij is?

Dit zijn allemaal dingen die u uzelf moet afvragen, voordat u gaat zoeken naar een woning. Om goed in kaart te kunnen brengen waar u naar opzoek bent, kunt u een wensenlijst opstellen voor uzelf. Het is wel belangrijk om realistisch te blijven tijdens het opstellen van deze lijst. Doordat u dit van tevoren doet, kunt u het aanbod filteren op verkoopsites als Funda of Jaap. Zo wordt het makkelijker om een huis te zoeken.

Voor sociale huurwoningen moet u zich inschrijven bij WoningNet. Voor koopwoningen en vrijesectorwoningen heeft u geen inschrijving nodig. 

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Heeft u een lichamelijke beperking? En wilt u zo zelfstandig mogelijk leven? Dan kan een Fokuswoning de oplossing zijn.Meer informatie over Fokuswoning en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Bent u op zoek naar woonruimte? Bedenk eerst of u een koop- of een huurhuis wilt.Meer informatie over Woonruimte zoeken en organisaties die daarbij kunnen helpen.