Woonoverlast

Iedereen wil prettig wonen in zijn of haar huis. Het is belangrijk om rekening te houden met andere mensen in uw straat of buurt. In een stad wonen veel mensen dicht op elkaar. Vaak gaat dat goed. Soms gaat dat niet goed, bijvoorbeeld omdat uw buren overlast veroorzaken. Overlast is bijvoorbeeld lawaai, vervuiling of vervelend gedrag. Een goed gesprek doet wonderen. Voorkom ergernis en bespreek uw problemen met de buren.

 

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan neemt u contact op met WoerdenWijzer via de mail info@woerdenwijzer.nl of telefonisch 0348 - 428 600.

Om prettig te wonen is rekening met elkaar houden belangrijk. Een goede sfeer in de buurt maak je met elkaar. Daar is iedereen verantwoordelijk voor.Meer informatie over Buurtbemiddeling en organisaties die daarbij kunnen helpen.