Woonoverlast

Iedereen wil prettig wonen in zijn of haar huis. Het is belangrijk om rekening te houden met andere mensen in uw straat of buurt. In een stad wonen veel mensen dicht op elkaar. Vaak gaat dat goed. Soms gaat dat niet goed, bijvoorbeeld omdat uw buren overlast veroorzaken. Overlast is bijvoorbeeld lawaai, vervuiling of vervelend gedrag. Een goed gesprek doet wonderen. Voorkom ergernis en bespreek uw problemen met de buren.

 

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Om prettig te wonen is rekening met elkaar houden belangrijk. Een goede sfeer in de buurt maak je met elkaar. Daar is iedereen verantwoordelijk voor.Meer informatie over Buurtbemiddeling en organisaties die daarbij kunnen helpen.