Sporten en bewegen

Wilt u lekker sporten en bewegen? U kunt zelfstandig of onder begeleiding sporten en bewegen. Doet u dat liever alleen? Of gezellig in een team?

Binnen de gemeente is van alles mogelijk. Voor jong en oud. Dat is leuk en ook goed voor uw gezondheid. Bewegen maakt uw spieren en botten sterker. U voelt zich fitter en heeft meer energie. En u vermindert de kans op hart- en vaatziekten.

Onder aan deze pagina, onder "Meer lezen" vindt u diverse links naar organisaties voor sporten en bewegen, al dan niet met een beperking. Ook vindt u daar tips en adviezen om te bewegen in het dagelijks leven.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan neemt u contact op met WoerdenWijzer via de mail info@woerdenwijzer.nl of telefonisch 0348 - 428 600.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Bent u afhankelijk voor uw vervoer van een fiets? Maar heeft u moeite met fietsen? Misschien komt u in aanmerking voor een aangepaste fiets.Meer informatie over Aangepaste en speciale fietsen en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Is zelfstandig fietsen moeilijk voor u? Bijvoorbeeld omdat u niet meer goed kunt trappen? Of omdat u niet goed meer kunt zien?Meer informatie over Samen fietsen en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Sporten en bewegen is gezond voor iedereen. Door elke dag te bewegen voelt u zich lekker in uw vel en blijft u gezond.Meer informatie over Sport en spel en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u hulp nodig bij gezond eten en bewegen? Er zijn allerlei organisaties die u kunnen ondersteunen.Meer informatie over Hulp bij gezond eten en bewegen en organisaties die daarbij kunnen helpen.