Dakloosheid

Dakloos of thuisloos raken is nu niet iets, waar u op zit te wachten. Toch overkomt het meer mensen, dan u waarschijnlijk denkt. Veel voorkomende oorzaken zijn bijvoorbeeld schulden door te hoge woonlasten, niet goed met geld omgaan en in de schulden terecht komen. Men wordt op den duur het huis uitgezet door een huurachterstand.

Een andere oorzaak is terug te vinden in verslaving aan drugs, alcohol, gokken. Ook psychiatrische problemen waardoor iemand niet goed voor zichzelf kan of wil zorgen, kunnen uiteindelijk ervoor zorgen dat iemand dak- of thuisloos raakt. Of mensen die uit huis gezet worden na ruzie met partner of ouder(s), soms door tussenkomst van politie of justitie.

Veel jongeren raken dak- of thuisloos, omdat zij van huis weggelopen zijn. Ook niet te vergeten de mannen en vrouwen, die door echtscheiding of een verbroken relatie op straat komen te staan. En de mensen die noodgedwongen dak- of thuisloos raken door bijvoorbeeld een brand.

Organisaties

1 - 7 van 7 resultaten
 1. A

  Stichting Meerpaal, Jeugd- en opvanghuis

  Organisatie

  Stichting de Meerpaal in Woerden biedt tijdelijke opvang en begeleiding aan daklozen en aan jongeren (15+) die even rust, extra zorg of aandacht nodig hebben

 2. B

  Stichting De Tussenvoorziening

  Organisatie

  De Tussenvoorziening biedt werk en dagbesteding, opvang, woon- en financiële begeleiding aan mensen die in een kwetsbare situatie verkeren.

 3. >

  Jan Arends

  Organisatie

  De coaches van Jan Arends zorgen voor ambulante begeleiding van jongeren en volwassenen die het houvast in hun leven tijdelijk kwijt zijn.

 4. C
 5. >

  Team Eropaf

  Organisatie

  Team Eropaf van WoerdenWijzer bezoekt inwoners van de gemeente Woerden waar zorgen over zijn of die overlast veroorzaken.

 6. >

  Stadsteam Back Up

  Organisatie

  Stadsteam Back Up is er voor mensen die (bijna) dakloos zijn in de regio Utrecht.

 7. D

  Moviera

  Organisatie

  Moviera biedt informatie, hulp en advies aan iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld.