Rondkomen met weinig geld

Rondkomen met weinig geld is moeilijk. Om geen (extra) schulden te krijgen, is een goede financiële administratie  belangrijk.  U houdt dan bij hoeveel geld er binnenkomt, hoeveel vaste lasten (kosten) u heeft en hoeveel u kunt uitgeven. U heeft dan meer controle over uw geld. En u ziet waarop u kunt besparen. Het kan ook zijn dat u recht heeft op toeslagen zoals huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en woonkostentoeslag. Het is zeker de moeite waard om dat uit te zoeken.

Er zijn een aantal zaken die u zelf kan doen. Spreek bijvoorbeeld met uw bank af dat u niet meer rood kunt staan. Of kijk welke abonnementen en lidmaatschappen u (voorlopig) op kunt zeggen. En bent u op zoek naar spullen? Google eens op 'gratis afhalen' of 'weggeefhoek'.

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van de collectieve zorgverzekering van FermWerk.Meer informatie over Collectieve zorgverzekering en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Woonkosten zijn kosten die u moet maken om te wonen. Bijvoorbeeld hypotheekkosten of huurkosten en de kosten van elektriciteit, gas en water.Meer informatie over Woonkosten verlagen en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Het is belangrijk dat uw woonkosten bij uw inkomen passen. Woont u in een huurhuis en zijn de kosten te hoog voor uw inkomen?Meer informatie over Huurtoeslag en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Voor mensen met een laag inkomen is het vaak lastig om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom zijn er verschillende regelingen om een laag inkomen aan te vullen.Meer informatie over Extra's bij een laag inkomen en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Bent u het overzicht over uw geldzaken kwijt? Of vindt u het moeilijk om slim met geld om te gaan?Meer informatie over Geldzaken op orde houden en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren? Er zijn organisaties in de gemeente die u hiermee kunnen helpen. Deze hulp is gratis.Meer informatie over Hulp bij formulieren invullen en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u een laag inkomen? Misschien heeft u recht op zorgtoeslag.Meer informatie over Zorgtoeslag en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Als uw bedrijf financiële problemen heeft of u wilt een eigen bedrijf starten, kunt u een beroep doen op bijstand voor zelfstandigen.Meer informatie over Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Als uw bedrijf financiële problemen heeft of u wilt een eigen bedrijf starten, kunt u een beroep doen op bijstand voor zelfstandigen.Meer informatie over Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Gemeente Woerden heeft, vanaf 2019, in samenwerking met het Nibud meerdere Geldkranten gemaakt.Meer informatie over Geldkrant Woerden en organisaties die daarbij kunnen helpen.