Rondkomen met weinig geld

Rondkomen met weinig geld is moeilijk. Om geen (extra) schulden te krijgen, is een goede financiële administratie  belangrijk.  U houdt dan bij hoeveel geld er binnenkomt, hoeveel vaste lasten u heeft en hoeveel u kunt uitgeven. U heeft dan meer controle over uw geld. En u ziet waarop u kunt besparen. Het kan ook zijn dat u recht heeft op toeslagen zoals huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en woonkostentoeslag. Het is zeker de moeite waard om dat uit te zoeken.

Heeft u hulp of advies nodig? Neem dan contact op met de gemeente. 

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan neemt u contact op met WoerdenWijzer via de mail info@woerdenwijzer.nl of telefonisch 0348 - 428 600.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van de collectieve zorgverzekering van FermWerk.Meer informatie over Collectieve zorgverzekering en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Woonkosten zijn kosten die u moet maken om te wonen. Bijvoorbeeld hypotheekkosten of huurkosten en de kosten van elektriciteit, gas en water.Meer informatie over Woonkosten verlagen en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Het is belangrijk dat uw woonkosten bij uw inkomen passen. Woont u in een huurhuis en zijn de kosten te hoog voor uw inkomen?Meer informatie over Huurtoeslag en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Voor mensen met een laag inkomen is het vaak lastig om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom zijn er verschillende regelingen om een laag inkomen aan te vullen.Meer informatie over Extra's bij een laag inkomen en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Bent u het overzicht over uw geldzaken kwijt? Of vindt u het moeilijk om slim met geld om te gaan?Meer informatie over Geldzaken op orde houden en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren? Er zijn organisaties in de gemeente die u hiermee kunnen helpen. Deze hulp is gratis.Meer informatie over Hulp bij formulieren invullen en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u een laag inkomen? Misschien heeft u recht op zorgtoeslag.Meer informatie over Zorgtoeslag en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Als uw bedrijf financiële problemen heeft of u wilt een eigen bedrijf starten, kunt u een beroep doen op bijstand voor zelfstandigen.Meer informatie over Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Als uw bedrijf financiële problemen heeft of u wilt een eigen bedrijf starten, kunt u een beroep doen op bijstand voor zelfstandigen.Meer informatie over Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) en organisaties die daarbij kunnen helpen.