Woonkosten

Een groot deel van uw inkomen gaat op aan woonkosten. Dat zijn bijvoorbeeld de kosten van uw woning, maar ook van gas, water en stroom. Het is belangrijk dat u een betaalbare woning kiest die bij uw inkomen past. Vaak is het mogelijk om uw woonkosten te verlagen. Bijvoorbeeld door zuinig om te gaan met energie of door te kiezen voor een ander energiebedrijf. Heeft u een laag inkomen en een huurwoning? Dan komt u misschien in aanmerking voor huurtoeslag.

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Woonkosten zijn kosten die u moet maken om te wonen. Bijvoorbeeld hypotheekkosten of huurkosten en de kosten van elektriciteit, gas en water.Meer informatie over Woonkosten verlagen en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Het is belangrijk dat uw woonkosten bij uw inkomen passen. Woont u in een huurhuis en zijn de kosten te hoog voor uw inkomen?Meer informatie over Huurtoeslag en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Bent u het overzicht over uw geldzaken kwijt? Of vindt u het moeilijk om slim met geld om te gaan?Meer informatie over Geldzaken op orde houden en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren? Er zijn organisaties in de gemeente die u hiermee kunnen helpen. Deze hulp is gratis.Meer informatie over Hulp bij formulieren invullen en organisaties die daarbij kunnen helpen.