Balans tussen werk en gezin

Zelfsturing is hip, flexibel werken steeds meer de norm, maar hoe houdt u een fijne werk-privébalans? In deze tijden waarin stress en burn-out op de loer liggen, helpt inzicht in uw keuzes en uw werkstijl u bij een blijvende gezonde manier van werken. Wat zijn de effecten van flexibel werken en hoe moet u plannen en organiseren en grenzen bewaken?

Soms lukt het niet om uw gezin en uw werk goed te combineren. Met misschien als gevolg flinke vermoeidheid. Of een schuldgevoel, omdat u vindt dat u te weinig tijd heeft voor uw kinderen. Of u vindt het lastig om nee te zeggen tegen uw werkgever als uw kind ziek is. Wat kunt u doen om een balans te vinden tussen werk en gezin?

Via internet kunt u tal van trainingen vinden. Of praat eens met iemand, die naar u luistert en u kan adviseren. Maak duidelijke afspraken thuis en op uw werk.

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Voelt u zich soms gespannen of gestrest? Geen zorgen, er zijn manieren om hiermee om te gaan.Meer informatie over Hulp bij overspannenheid en burn-out en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Een medisch kinderdagverblijf verzorgt dagopvang voor kinderen van 0 tot 7 jaar met een ernstige achterstand in hun ontwikkeling.Meer informatie over Medisch kinderdagverblijf en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u vragen over de opvoeding van uw kind? Vindt u opvoeden soms lastig? Er zijn verschillende organisaties die u verder kunnen helpen.Meer informatie over Vragen over opvoeden en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u relatieproblemen, opvoedvragen of zijn er spanningen in het gezin? Of heeft u schulden of problemen met rouwverwerking?Meer informatie over Maatschappelijk werk en organisaties die daarbij kunnen helpen.