Balans tussen werk en gezin

Zelfsturing is hip, flexibel werken steeds meer de norm, maar hoe houdt u een fijne werk-privébalans? In deze tijden waarin stress en burn-out op de loer liggen, helpt inzicht in uw keuzes en uw werkstijl u bij een blijvende gezonde manier van werken. Wat zijn de effecten van flexibel werken en hoe moet u plannen en organiseren en grenzen bewaken?

Soms lukt het niet om uw gezin en uw werk goed te combineren. Met misschien als gevolg flinke vermoeidheid. Of een schuldgevoel, omdat u vindt dat u te weinig tijd heeft voor uw kinderen. Of u vindt het lastig om nee te zeggen tegen uw werkgever als uw kind ziek is. Wat kunt u doen om een balans te vinden tussen werk en gezin?

Via internet kunt u tal van trainingen vinden. Of praat eens met iemand, die naar u luistert en u kan adviseren. Maak duidelijke afspraken thuis en op uw werk.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan neemt u contact op met WoerdenWijzer via de mail info@woerdenwijzer.nl of telefonisch 0348 - 428 600.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Heeft u last van spanning of stress? Wilt u weten wat u hier aan kunt doen? Leer eerst uw klachten te herkennen. Soms kunt u het probleem dan zelf oplossen.Meer informatie over Tips en hulp bij overspannenheid en burn-out en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Een medisch kinderdagverblijf verzorgt dagopvang voor kinderen van 0 tot 7 jaar met een ernstige achterstand in hun ontwikkeling.Meer informatie over Medisch kinderdagverblijf en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u vragen over de opvoeding van uw kind? Vindt u opvoeden soms lastig? Er zijn verschillende organisaties die u verder kunnen helpen.Meer informatie over Vragen over opvoeden en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u relatieproblemen, opvoedvragen of zijn er spanningen in het gezin? Of heeft u schulden of problemen met rouwverwerking?Meer informatie over Maatschappelijk werk en organisaties die daarbij kunnen helpen.