Pesten

Pesten komt voor bij kinderen van alle leeftijden. Maar ook volwassenen hebben er soms last van. Pesten kan op allerlei manieren: door iemand pijn te doen of spullen stuk te maken. Of door te roddelen, iemand buiten te sluiten of uit te lachen.

Het gebeurt op school, op de sportclub, buiten op straat of op het werk. Door internet en sociale media is pesten makkelijker dan ooit.

Pesten kan grote gevolgen hebben. Kinderen en volwassenen die worden gepest krijgen vaak problemen. Ze voelen zich bijvoorbeeld alleen of worden somber. Daarom is het belangrijk om pesten altijd serieus te nemen.

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Heeft uw kind gedragsproblemen? Dat kan veel invloed hebben op het dagelijks leven van uw kind en van uzelf.Meer informatie over Kinderen met een gedragsprobleem en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Lopen er dingen niet goed op school? Zit uw kind niet goed in zijn vel? Helpt een gesprek met de leerkracht van uw kind niet of is er meer aan de hand?Meer informatie over Hulp bij problemen op school en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Er zijn verschillende organisaties die kunnen helpen bij pesten.Meer informatie over Hulp bij pesten en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u vragen over de opvoeding van uw kind? Vindt u opvoeden soms lastig? Er zijn verschillende organisaties die u verder kunnen helpen.Meer informatie over Vragen over opvoeden en organisaties die daarbij kunnen helpen.