Hulp bij psychische problemen

Heeft u lichte psychische klachten of sociale problemen? Probeer eerst om hierover te praten met iemand in uw omgeving.

Vindt u dit moeilijk? Dan kunt u op internet terecht voor online hulp. Bijvoorbeeld bij relatieproblemen, neerslachtigheid, onzekerheid of problemen met werk of studie. Via online zelfhulp kunt u anoniem deelnemen. Dat kan een goede oplossing zijn. Als dit niet voldoende is, kan misschien een gesprek bij maatschappelijk werk u verder helpen.

Komt u er niet uit? Dan kunt u terecht bij uw huisarts. Hij kan u zelf helpen. Of hij verwijst u door naar hulpverleners van de geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Heeft u of iemand anders meteen hulp nodig? Bijvoorbeeld bij gevaar voor zelfmoord, agressie of lichamelijk letsel? Bel dan zo snel mogelijk de huisarts. De huisarts kan de crisisdienst voor u oproepen. De crisisdienst helpt u.

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Heeft u vragen of problemen en wilt u hier met iemand over praten? Dan kan het goed zijn om contact te maken met iemand die dit luisterend oor kan bieden.Meer informatie over Luisterend oor en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u of iemand anders psychische problemen en binnen 24 uur hulp nodig? Bel dan meteen uw huisarts of behandelaar. Deze kan de crisisdienst voor u oproepen.Meer informatie over Crisisdienst en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Met lichamelijke en psychische klachten kunt u bij uw huisarts terecht. Die bekijkt samen met u welke oplossing het beste bij uw situatie past.Meer informatie over Huisartsenzorg en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Wanneer gaat somberheid over in een depressie? Het verschil zit vooral in de duur en de hevigheid van de gevoelens.Meer informatie over Hulp bij somberheid en depressie en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u lichte psychische klachten of sociale problemen? Dan kunt u op internet terecht voor online hulp.Meer informatie over Psychologische hulp en organisaties die daarbij kunnen helpen.