Heeft u lichte psychische klachten of sociale problemen? Probeer eerst om hierover te praten met iemand in uw omgeving.
Vindt u dit moeilijk? Dan kunt u op internet terecht voor online hulp. Bijvoorbeeld bij relatieproblemen, neerslachtigheid, onzekerheid of problemen met werk of studie. Via online zelfhulp kunt u anoniem deelnemen. Dat kan een goede oplossing zijn. Als dit niet voldoende is, kan misschien een gesprek bij maatschappelijk werk u verder helpen.
Komt u er niet uit? Dan kunt u terecht bij uw huisarts. Hij kan u zelf helpen. Of hij verwijst u door naar hulpverleners van de geestelijke gezondheidszorg (GGZ).
Heeft u of iemand anders meteen hulp nodig? Bijvoorbeeld bij gevaar voor zelfmoord, agressie of lichamelijk letsel? Bel dan zo snel mogelijk de huisarts. De huisarts kan de crisisdienst voor u oproepen. De crisisdienst helpt u.
Hulp uit uw omgeving
Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.
Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan neemt u contact op met WoerdenWijzer via de mail info@woerdenwijzer.nl of telefonisch 0348 - 428 600.