Hulp en zorg in de laatste levensfase

Zorgt u voor iemand die niet lang meer te leven heeft? Of bent u zelf in de laatste fase van uw leven? Misschien heeft u in die moeilijke periode extra zorg en hulp nodig. Vaak kunt u thuis extra zorg krijgen. Of de laatste fase doorbrengen in een andere omgeving met een huiselijke sfeer, zoals een hospice.

Heeft u een dierbare verloren? Dat is zeer ingrijpend. Rouwen is heel normaal. Het is fijn als u terecht kunt bij familie, vrienden of kennissen. Misschien heeft u meer hulp nodig om met het verlies om te gaan. En wilt u er graag met andere mensen over praten. Dat kan op verschillende manieren. 

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cli├źntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cli├źntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Geeft u mantelzorg aan bijvoorbeeld uw kind, partner of ouder? Dan komt u misschien in aanmerking voor respijtzorg (vervangende zorg).Meer informatie over Zorg tijdelijk overdragen (respijtzorg) en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Wilt u meer weten over de laatste levensfase? Bijvoorbeeld over het bespreekbaar maken van de dood, of over contact met lotgenoten?Meer informatie over Informatie over de laatste levensfase en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Kent u iemand in de laatste levensfase die thuis wil sterven? Wilt u zelf in uw vertrouwde omgeving sterven?Meer informatie over Hulp en zorg aan huis tijdens de laatste levensfase en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Kunt u uw laatste levensfase niet in uw eigen huis doorbrengen? Kent u iemand waarbij dat niet kan? Misschien kunt u dan naar een hospice.Meer informatie over Verblijf in een hospice en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u een dierbare verloren? Er zijn diverse organisaties waarmee u hierover kunt praten.Meer informatie over Hulp en advies bij rouw en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u relatieproblemen, opvoedvragen of zijn er spanningen in het gezin? Of heeft u schulden of problemen met rouwverwerking?Meer informatie over Maatschappelijk werk en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Iemand anders helpen als mantelzorger is soms zwaar. Soms heeft u zelf een beetje hulp nodig.Meer informatie over Ondersteuning voor mantelzorgers en organisaties die daarbij kunnen helpen.