Zorgkosten

Iedereen maakt weleens zorgkosten, bijvoorbeeld voor een bezoek aan de dokter. Zorg is duur. Daarom moet iedereen in Nederland verplicht een zorgverzekering afsluiten. Met deze basisverzekering bent u bijvoorbeeld verzekerd voor de kosten van een huisarts, medicijnen en ziekenhuisbezoek. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd met hun ouders. 

De kosten van een zorgverzekering verschillen per verzekeraar. Wilt u uw zorgkosten verlagen? Dat kan vaak door over te stappen naar een goedkopere zorgverzekeraar of naar een collectieve zorgverzekering.

Heeft u een laag inkomen? Via Ferm Werk kunt u een collectieve ziektekostenverzekering afsluiten. U bent dan goed verzekerd tegen een voordelig tarief. Ook komt u misschien in aanmerking voor zorgtoeslag.

Sommige mensen hebben door een aandoening of een chronische ziekte meer zorgkosten. Als u een laag inkomen heeft, kunt u recht hebben op financiële ondersteuning. Meer informatie hierover vindt u op de website van Ferm Werk.

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Voor mensen met een laag inkomen is het vaak lastig om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom zijn er verschillende regelingen om een laag inkomen aan te vullen.Meer informatie over Extra's bij een laag inkomen en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren? Er zijn organisaties in de gemeente die u hiermee kunnen helpen. Deze hulp is gratis.Meer informatie over Hulp bij formulieren invullen en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u een laag inkomen? Misschien heeft u recht op zorgtoeslag.Meer informatie over Zorgtoeslag en organisaties die daarbij kunnen helpen.