Scootmobiel

Wilt u zelfstandig boodschappen kunnen doen? Bij iemand op bezoek gaan? Of een uitstapje in de buurt maken? Als u moeilijk kunt lopen of fietsen kan een scootmobiel handig zijn.

U kunt zelf een scootmobiel kopen. Gebruikt u de scootmobiel af en toe? Of alleen in een bepaalde tijd van het jaar? Dan kan huren goedkoper zijn. Denk na wat u belangrijk vindt, voordat u een scootmobiel kiest. Bepaal de maximale afstand die u met de scootmobiel wilt rijden. En bedenk welke snelheid u comfortabel vindt. Soms is het handig als de scootmobiel in uw auto past. Vraag ook naar de prijs en de kosten van verzekering en onderhoud.

Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de Wmo. Zorg dat u eerst contact opneemt met een medewerker van de Wmo vóór u zelf een scootmbiel koopt. Door regels in het beleid kan het zijn, dat er geen vergoeding gegeven wordt als u eerst een scootmobiel koopt en daarna een aanvraag voor een vergoeding doet. Voor een scootmobiel via de Wmo betaalt u een eigen bijdrage. Dat heet het abonnementstarief.

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

U kunt zelf een scootmobiel kopen. Gebruikt u de scootmobiel af en toe? Of alleen in een bepaalde tijd van het jaar? Dan kan huren goedkoper zijn.Meer informatie over Rijden met een scootmobiel en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u moeite met dagelijkse activiteiten? De ergotherapeut kan u helpen om handelingen zelfstandiger of met minder klachten uit te voeren.Meer informatie over Ergotherapie en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u een pgb voor zorg uit de Wmo? Dan betaalt u een abonnementstarief. Dit tarief is maximaal €19 per maand.Meer informatie over Abonnementstarief en een persoonsgebonden budget (pgb) en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Als u zorg of ondersteuning ontvangt vanuit de Wmo moet u een deel zelf betalen. Dit heet het abonnementstarief.Meer informatie over Abonnementstarief betalen (Wmo) en organisaties die daarbij kunnen helpen.