Scootmobiel

Wilt u zelfstandig boodschappen kunnen doen? Bij iemand op bezoek gaan? Of een uitstapje in de buurt maken? Als u moeilijk kunt lopen of fietsen kan een scootmobiel handig zijn.

U kunt zelf een scootmobiel kopen. Gebruikt u de scootmobiel af en toe? Of alleen in een bepaalde tijd van het jaar? Dan kan huren goedkoper zijn. Denk na wat u belangrijk vindt, voordat u een scootmobiel kiest. Bepaal de maximale afstand die u met de scootmobiel wilt rijden. En bedenk welke snelheid u comfortabel vindt. Soms is het handig als de scootmobiel in uw auto past. Vraag ook naar de prijs en de kosten van verzekering en onderhoud.

Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de Wmo. Zorg dan dat u contact opneemt met een Wmo-medewerker, voordat u zelf een scootmobiel aanschaft. Door regels in het beleid kan het zijn dat er geen vergoeding gegeven wordt als de aanvraag voor een vergoeding ná de aanschaf wordt gedaan. Voor een scootmobiel via de Wmo betaalt u een eigen bijdrage, dat heet het abonnementstarief.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan vult u een ondersteuningsplan in.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Rijden met een scootmobiel

U kunt zelf een scootmobiel kopen. Gebruikt u de scootmobiel af en toe? Of alleen in een bepaalde tijd van het jaar? Dan kan huren goedkoper zijn.Vind organisaties die u kunnen helpen met: Rijden met een scootmobiel

Ergotherapie

Heeft u moeite met dagelijkse activiteiten? De ergotherapeut kan u helpen om handelingen zelfstandiger of met minder klachten uit te voeren.Vind organisaties die u kunnen helpen met: Ergotherapie

Abonnementstarief en een persoonsgebonden budget (pgb)

Heeft u een pgb voor zorg uit de Wmo? Dan betaalt u een abonnementstarief. Dit tarief is maximaal €17,50 per maand.Vind organisaties die u kunnen helpen met: Abonnementstarief en een persoonsgebonden budget (pgb)

Abonnementstarief betalen (Wmo)

Als u zorg of ondersteuning ontvangt vanuit de Wmo moet u een deel zelf betalen. Dit heet het abonnementstarief.Vind organisaties die u kunnen helpen met: Abonnementstarief betalen (Wmo)