Vervoer van en naar school

Kinderen kunnen niet altijd zelfstandig van en naar school. Ze zijn te jong, hebben een beperking of de school ligt heel ver weg. U kunt samen met andere ouders of verzorgers afspraken maken over het brengen en halen van uw kinderen. Of u kunt kijken of er oudere kinderen in de buurt zijn, die u vertrouwt, met wie uw kind mee naar school kan lopen of fietsen. Lukt dit niet, dan kunt u misschien gebruik maken van de regeling leerlingenvervoer.

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Alle kinderen moeten naar school gaan. Soms hebben kinderen hulp nodig om op school te komen.Meer informatie over Leerlingenvervoer en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Volgens de Wet Passend Onderwijs moeten scholen ieder kind passend onderwijs geven.Meer informatie over Passend en speciaal onderwijs en organisaties die daarbij kunnen helpen.