Vervoer van en naar school

Kinderen kunnen niet altijd zelfstandig van en naar school. Ze zijn te jong, hebben een beperking of de school ligt heel ver weg. U kunt samen met andere ouders of verzorgers afspraken maken over het brengen en halen van uw kinderen. Of u kunt kijken of er oudere kinderen in de buurt zijn, die u vertrouwt, met wie uw kind mee naar school kan lopen of fietsen. Lukt dit niet, dan kunt u misschien gebruik maken van de regeling leerlingenvervoer.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan neemt u contact op met WoerdenWijzer via de mail info@woerdenwijzer.nl of telefonisch 0348 - 428 600.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Alle kinderen moeten naar school gaan. Soms hebben kinderen hulp nodig om op school te komen. Bijvoorbeeld omdat ze een beperking hebben.Meer informatie over Leerlingenvervoer en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Volgens de Wet Passend Onderwijs moeten scholen ieder kind passend onderwijs geven.Meer informatie over Passend en speciaal onderwijs en organisaties die daarbij kunnen helpen.