Betaald werk

In Nederland moet iedereen werken om geld te verdienen. Werk levert niet alleen geld op. Het zorgt ook voor contacten met andere mensen. En het helpt om uzelf te ontwikkelen.

Werk vinden kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via familie, vrienden of een uitzendbureau. Soms kan het UWV of de gemeente helpen bij het vinden van werk. Bent u werkloos of wordt u binnenkort werkloos? Dan moet u zo snel mogelijk een nieuwe baan vinden. Betaald werk is belangrijk. U verdient dan geld waarvan u kunt leven. Werk zorgt ook voor contacten met andere mensen.

Er zijn verschillende soorten betaald werk. De bekendste soort is werken in loondienst. U werkt dan in vaste dienst bij een bedrijf of een organisatie. Er zijn ook andere vormen van werk. Bijvoorbeeld uitzendwerk of een leerwerkbaan (leren en werken combineren). U kunt ook als zelfstandige aan het werk gaan (ZZP’er).

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan neemt u contact op met WoerdenWijzer via de mail info@woerdenwijzer.nl of telefonisch 0348 - 428 600.