Betaald werk

In Nederland moet iedereen werken om geld te verdienen. Werk levert niet alleen geld op. Het zorgt ook voor contacten met andere mensen. En het helpt om uzelf te ontwikkelen.

Werk vinden kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via familie, vrienden of een uitzendbureau. Soms kan het UWV of de gemeente helpen bij het vinden van werk. Bent u werkloos of wordt u binnenkort werkloos? Dan moet u zo snel mogelijk een nieuwe baan vinden. Betaald werk is belangrijk. U verdient dan geld waarvan u kunt leven. Werk zorgt ook voor contacten met andere mensen.

Er zijn verschillende soorten betaald werk. De bekendste soort is werken in loondienst. U werkt dan in vaste dienst bij een bedrijf of een organisatie. Er zijn ook andere vormen van werk. Bijvoorbeeld uitzendwerk of een leerwerkbaan (leren en werken combineren). U kunt ook als zelfstandige aan het werk gaan (ZZP’er).

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan neemt u contact op met WoerdenWijzer via de mail info@woerdenwijzer.nl of telefonisch 0348 - 428 600.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Betaald werk vinden moet u zelf doen. U kunt op internet zoeken naar vacatures. Of uzelf aanmelden bij uitzendbureaus.Meer informatie over Zelf werk vinden en solliciteren en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Een uitzendbureau brengt werkgevers en werkzoekers met elkaar in contact. Zij kunnen u helpen om geschikt werk te vinden.Meer informatie over Uitzendwerk en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Lukt het u (nog) niet om betaald werk te vinden? Heeft u niet eerder ergens gewerkt? Of is dat lang geleden? Zorg dan eerst dat u werkervaring krijgt.Meer informatie over Tips om werkervaring te krijgen en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u een vacature gevonden die bij u past? Dan moet u eerst solliciteren. Solliciteren betekent dat u zichzelf voorstelt aan de werkgever.Meer informatie over Oefenen met solliciteren en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Moet u een inburgeringscursus doen? Of een inburgeringsexamen? Dat moet u zelf regelen. U moet ook zelf de kosten betalen.Meer informatie over Inburgeringscursus en inburgeringsexamen en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Bij het starten van een eigen bedrijf komt een heleboel kijken, zoals o.a. het schrijven van een ondernemingsplan.Meer informatie over Eigen bedrijf starten en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Een cursus of opleiding vinden kunt u zelf doen. Zoeken op internet is de makkelijkste manier.Meer informatie over Een opleiding of cursus vinden en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u een beperking en wilt u graag werken? Daar zijn zeker mogelijkheden voor.Meer informatie over Betaald werk vinden met een beperking en organisaties die daarbij kunnen helpen.