Opvoeding

Als ouder wilt u dat uw kind zich later zelfstandig kan redden in de samenleving. Een kind moet daarom leren om voor zichzelf op te komen. En leren rekening te houden met anderen. Daarnaast moeten kinderen zich kunnen ontplooien.

Opvoeden draait om interesse en respect hebben voor elkaar. Uw kind moet weten dat u als ouder achter hem of haar staat en niet te snel oordeelt. Naast veiligheid heeft elk kind ruimte nodig voor avontuur, risico’s en ervaringen. Zelfs negatieve.

Een kind opvoeden gaat niet vanzelf. Iedere ouder komt situaties tegen waar geen makkelijke oplossing voor is. Het helpt om met mensen in uw omgeving te praten over waar u tegenaan loopt. Misschien heeft een andere ouder wel goede tips voor u.

Als u er zelf niet uitkomt, kunt u altijd om hulp vragen.

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Is uw kind geboren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking? Of heeft uw kind dit op latere leeftijd gekregen?Meer informatie over Kinderen met een beperking en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft uw kind gedragsproblemen? Dat kan veel invloed hebben op het dagelijks leven van uw kind en van uzelf.Meer informatie over Kinderen met een gedragsprobleem en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Is uw kind bang of verlegen? Heeft uw kind faalangst of psychische klachten? Dit kan veel invloed hebben op het dagelijks leven van uw kind en van uzelf.Meer informatie over Weerbaarheid en psychische klachten bij kinderen en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Er zijn verschillende organisaties die kunnen helpen bij pesten.Meer informatie over Hulp bij pesten en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u vragen over de opvoeding van uw kind? Vindt u opvoeden soms lastig? Er zijn verschillende organisaties die u verder kunnen helpen.Meer informatie over Vragen over opvoeden en organisaties die daarbij kunnen helpen.