Hulp bij het huishouden

Heeft u hulp nodig in huis? Bijvoorbeeld iemand die helpt bij het schoonmaken? Of iemand die helpt bij het opruimen of de afwas doen? 

U kunt een schoonmaakhulp inhuren. Of een schoonmaakbedrijf. Vaak kennen buren, familieleden of vrienden wel iemand. Misschien staat er een advertentie in de krant. Of hangt er een advertentie bij uw supermarkt.

U kunt ook hulp krijgen van een medewerker van bijvoorbeeld een thuiszorginstelling. Deze huishoudelijke hulp doet meer dan alleen schoonmaken en opruimen. Zij denkt mee over wat er moet gebeuren. En schakelt extra hulp in als dat nodig is. Bijvoorbeeld als iemand zichzelf verwaarloost of eenzaam is.

Heeft u hulp bij het huishouden nodig om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen? Wellicht komt u in aanmerking voor vergoeding vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Voor hulp bij het huishouden betaalt u een eigen bijdrage in de vorm van het abonnementstarief.

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Soms gaat boodschappen doen niet zo makkelijk. Bijvoorbeeld als u ouder wordt of een beperking heeft. Er zijn verschillende oplossingen.Meer informatie over Boodschappen en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Het is belangrijk om schone kleding, beddengoed en handdoeken te hebben. Lukt het niet (meer) om alles zelf te wassen en te strijken?Meer informatie over Wassen en strijken en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Het is prettig om in een schoon huis te wonen. Heeft u hulp nodig bij het huishouden? Op internet vindt u handige tips om het huishouden makkelijker te maken.Meer informatie over Huishoudelijke hulp en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Soms zijn er klusjes in of om uw huis die moeten gebeuren. Bijvoorbeeld een lamp vervangen, of een beugel ophangen.Meer informatie over Klussen en organisaties die daarbij kunnen helpen.

U wilt graag van uw tuin genieten. Lukt het niet om deze zelf bij te houden? Op internet vindt u handige tips en gereedschap om tuinieren makkelijker te maken.Meer informatie over Tuinieren en organisaties die daarbij kunnen helpen.