Het kan zijn dat het even niet lekker loopt op uw werk. U heeft het te druk. Het werk is niet uitdagend genoeg. U heeft medische of lichamelijke klachten. Of u maakt vervelende dingen mee met uw baas of collega's.
Bedenk wat er niet goed gaat. Bedenk vooral ook hoe u wil dat het wel gaat. Praat met iemand, die u daarbij kan helpen. Bij te hoge werkdruk en stress kunt u met uw leidinggevende praten. Bij onvoldoende uitdaging is het goed om eens te kijken of u uw taken kan aanpassen. Een andere baan is wellicht ook een optie. Als u nare dingen mee maakt met collega's, kunt u misschien met een vertrouwenspersoon binnen het bedrijf praten.
Ook buiten het bedrijf zijn er verschillende vormen van hulp. Denk aan maatschappelijke werk of ergotherapie.
Hulp uit uw omgeving
Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.
Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan neemt u contact op met WoerdenWijzer via de mail info@woerdenwijzer.nl of telefonisch 0348 - 428 600.