Problemen op het werk

Het kan zijn dat het even niet lekker loopt op uw werk. U heeft het te druk. Het werk is niet uitdagend genoeg. U heeft medische of lichamelijke klachten.  Of u maakt vervelende dingen mee met uw baas of collega's.

Bedenk wat er niet goed gaat. Bedenk vooral ook hoe u wil dat het wel gaat. Praat met iemand, die u daarbij kan helpen. Bij te hoge werkdruk en stress kunt u met uw leidinggevende praten. Bij onvoldoende uitdaging is het goed om eens te kijken of u uw taken kan aanpassen. Een andere baan is wellicht ook een optie. Als u nare dingen mee maakt met collega's, kunt u misschien met een vertrouwenspersoon binnen het bedrijf praten.

Ook buiten het bedrijf zijn er verschillende vormen van hulp. Denk aan maatschappelijke werk of ergotherapie.

 

 

 

 

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Heeft u last van spanning of stress? Wilt u weten wat u hier aan kunt doen? Leer eerst uw klachten te herkennen. Soms kunt u het probleem dan zelf oplossen.Meer informatie over Tips en hulp bij overspannenheid en burn-out en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Met lichamelijke en psychische klachten kunt u bij uw huisarts terecht. Die bekijkt samen met u welke oplossing het beste bij uw situatie past.Meer informatie over Huisartsenzorg en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u moeite met dagelijkse activiteiten? De ergotherapeut kan u helpen om handelingen zelfstandiger of met minder klachten uit te voeren.Meer informatie over Ergotherapie en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u relatieproblemen, opvoedvragen of zijn er spanningen in het gezin? Of heeft u schulden of problemen met rouwverwerking?Meer informatie over Maatschappelijk werk en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u lichte psychische klachten of sociale problemen? Dan kunt u op internet terecht voor online hulp.Meer informatie over Psychologische hulp en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Als uw bedrijf financiële problemen heeft of u wilt een eigen bedrijf starten, kunt u een beroep doen op bijstand voor zelfstandigen.Meer informatie over Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) en organisaties die daarbij kunnen helpen.