Werk zoeken en solliciteren

In Nederland moet iedereen zelf voor een inkomen zorgen met betaald werk.

Werk vinden kan op verschillende manieren. Er zijn ook organisaties die u kunnen helpen bij het vinden van een betaalde baan en solliciteren.

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Betaald werk vinden moet u zelf doen. U kunt op internet zoeken naar vacatures. Of uzelf aanmelden bij uitzendbureaus.Meer informatie over Zelf werk vinden en solliciteren en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u een beperking en wilt u graag werken? Daar zijn zeker mogelijkheden voor.Meer informatie over Betaald werk vinden met een beperking en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Lukt het u (nog) niet om betaald werk te vinden? Heeft u niet eerder ergens gewerkt? Of is dat lang geleden? Zorg dan eerst dat u werkervaring krijgt.Meer informatie over Tips om werkervaring te krijgen en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u een vacature gevonden die bij u past? Dan moet u eerst solliciteren. Solliciteren betekent dat u zichzelf voorstelt aan de werkgever.Meer informatie over Oefenen met solliciteren en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Een uitzendbureau brengt werkgevers en werkzoekers met elkaar in contact. Zij kunnen u helpen om geschikt werk te vinden.Meer informatie over Uitzendwerk en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Wil je naar school gaan en werken combineren? Bij een leerbaan of op een leerwerkplek kan dat tegelijk.Meer informatie over Leerwerkbaan en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Bent u inburgeringsplichtig? Dan krijgt u een inburgering op maat.Meer informatie over Inburgeren in Nederland en organisaties die daarbij kunnen helpen.