Dakloos

Dakloos worden, op straat komen te staan. Het kan iedereen overkomen. Schulden, verslaving en psychische problemen zijn de meest voorkomende oorzaken waardoor mensen dakloos worden. Wat kunt u doen als u in zo'n moeilijke situatie terecht bent gekomen?

Probeer er voor te zorgen dat u snel weer een veilig dak boven uw hoofd vindt. Al is het maar tijdelijk. Misschien kunt u een tijdje terecht bij vrienden of familie. Als dit niet lukt kunt u contact opnemen met de gemeente. De gemeente kan u niet aan een woning helpen, maar u wel adviseren en zij kan u doorverwijzen naar een organisatie, die u verder kan helpen.

Besef dat het belangrijk is dat u een postadres heeft. En ingeschreven staat bij de gemeente. Anders heeft u ook geen recht op een uitkering.
Heeft u tijdelijk onderdak gevonden, maar hoge schulden, laat u dan helpen door de medewerkers van Schuldhulpverlening.

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Bent u onverwacht dakloos geworden? Kent u iemand die onverwacht dakloos is geworden? Bijvoorbeeld door relatieproblemen, mishandeling of schulden?Meer informatie over Tijdelijke woonruimte en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Dakloos of thuisloos raken is nu niet iets, waar u op zit te wachten. Toch overkomt het meer mensen, dan u eigenlijk zou denken.Meer informatie over Dakloosheid en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u schulden of geldproblemen? Of verwacht u deze problemen te krijgen? Dan kunt u schuldhulpverlening aanvragen.Meer informatie over Schuldhulpverlening en organisaties die daarbij kunnen helpen.