Dakloos

Dakloos worden, op straat komen te staan. Het kan iedereen overkomen. Schulden, verslaving en psychische problemen zijn de meest voorkomende oorzaken waardoor mensen dakloos worden. Wat kunt u doen als u in zo'n moeilijke situatie terecht bent gekomen?

Probeer er voor te zorgen dat u snel weer een veilig dak boven uw hoofd vindt. Al is het maar tijdelijk. Misschien kunt u een tijdje terecht bij vrienden of familie. Als dit niet lukt kunt u contact opnemen met de gemeente. De gemeente kan u niet aan een woning helpen, maar u wel adviseren en zij kan u doorverwijzen naar een organisatie, die u verder kan helpen.

Besef dat het belangrijk is dat u een postadres heeft. En ingeschreven staat bij de gemeente. Anders heeft u ook geen recht op een uitkering.
Heeft u tijdelijk onderdak gevonden, maar hoge schulden, laat u dan helpen door de medewerkers van Schuldhulpverlening.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan neemt u contact op met WoerdenWijzer via de mail info@woerdenwijzer.nl of telefonisch 0348 - 428 600.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Bent u onverwacht dakloos geworden? Kent u iemand die onverwacht dakloos is geworden? Bijvoorbeeld door relatieproblemen, mishandeling of schulden?Meer informatie over Tijdelijke woonruimte en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Dakloos of thuisloos raken is nu niet iets, waar u op zit te wachten. Toch overkomt het meer mensen, dan u eigenlijk zou denken.Meer informatie over Dakloosheid en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u schulden of geldproblemen? Of verwacht u deze problemen te krijgen? Dan kunt u schuldhulpverlening aanvragen.Meer informatie over Schuldhulpverlening en organisaties die daarbij kunnen helpen.