Administratie

Een goede administratie kan geldproblemen en schulden voorkomen. Als u Uw  administratie op orde heeft, geeft dit inzicht in uw inkomsten en uitgaven. Terugkerende betalingen kunt u automatisch van uw rekening laten afschrijven. Zo worden rekeningen op tijd betaald. U houdt uw geldzaken in balans. Vindt u het lastig om uw administratie bij te houden of met geld om te gaan? Vraag dan om hulp!  

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan neemt u contact op met WoerdenWijzer via de mail info@woerdenwijzer.nl of telefonisch 0348 - 428 600.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Bent u het overzicht over uw geldzaken kwijt? Of vindt u het moeilijk om slim met geld om te gaan?Meer informatie over Geldzaken op orde houden en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Sommige mensen vinden een administratie bijhouden lastig. Heeft u geen overzicht over uw post? Vindt u het moeilijk om brieven te lezen?Meer informatie over Hulp bij administratie en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Kunt u uw eigen geldzaken niet regelen? Dan kan de rechter uw eigen geld door iemand anders laten beheren. Dat wordt onder bewind stellen genoemd.Meer informatie over Hulp van een bewindvoerder en organisaties die daarbij kunnen helpen.

U heeft begeleiding nodig als u thuis woont en behoefte heeft aan praktische en sociale hulp in het dagelijks leven.Meer informatie over Begeleiding thuis en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren? Er zijn organisaties in de gemeente die u hiermee kunnen helpen. Deze hulp is gratis.Meer informatie over Hulp bij formulieren invullen en organisaties die daarbij kunnen helpen.