Arbeidsongeschikt of ziek

Bent u ziek of (voor een deel) arbeidsongeschikt? Als u in dienst bent en ziek wordt, blijft uw werkgever in de meeste gevallen uw loon doorbetalen. Meldt u zich zo snel mogelijk ziek bij uw werkgever. U kunt dan ook afspraken maken over uw re-integratie. Soms kan uw werkgever voor u een Ziektewet-uitkering aanvragen bij het UWV.

Als u werkloos bent, kunt u contact opnemen met het UWV. Zij kunnen u informatie geven over hoe het verder gaat.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan vult u een ondersteuningsplan in.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Omgaan met een beperking

Leven met een beperking of chronische ziekte is voor iedereen anders. Wilt u meedoen aan activiteiten of wilt u graag hulp?Vind organisaties die u kunnen helpen met: Omgaan met een beperking