Begeleiding bij het wonen

Begeleiding bij wonen kunt u aanvragen, wanneer u zelf zonder hulp niet uw dagelijkse leven kan indelen. U krijgt deze begeleiding bij u thuis. Hiervoor heeft u een indicatie nodig.

U woont dus zelfstandig, maar met hulp van begeleiders die u helpen op die gebieden waar u het zelf niet kan regelen. Begeleiders geven geen therapie of behandeling. Zij kunnen u wel helpen met een aanvraag, als dat voor u nodig is.

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Sommige mensen vinden een administratie bijhouden lastig. Heeft u geen overzicht over uw post? Vindt u het moeilijk om brieven te lezen?Meer informatie over Hulp bij administratie en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Als u ouder wordt, kan uw huis of buurt minder geschikt zijn. Bijvoorbeeld omdat uw huis of tuin te groot is. Of u kunt de trap niet meer op.Meer informatie over Groepswonen en verzorgd wonen voor senioren en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u een lichamelijke beperking? En wilt u zo zelfstandig mogelijk leven? Dan kan een Fokuswoning de oplossing zijn.Meer informatie over Fokuswoning en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Leven met een beperking of chronische ziekte is voor iedereen anders. Wilt u meedoen aan activiteiten of wilt u graag hulp?Meer informatie over Omgaan met een beperking en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Een buddy is een vrijwilliger die structureel ondersteuning biedt (bij voorkeur een dagdeel per week) aan iemand die ernstig ziek is.Meer informatie over Buddy of maatje en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Wilt u begeleiding bij zelfstandig wonen? WoerdenWijzer kan u verder helpen.Meer informatie over Wonen met begeleiding (begeleid wonen) en organisaties die daarbij kunnen helpen.