Vaak kunnen mensen uit uw naaste omgeving u helpen, als u bij dagelijkse dingen hulp nodig heeft. Lukt dit niet (meer)? Of wordt het te zwaar voor uw omgeving? Dan is het soms beter als dit wordt gedaan door professionals.
U kunt dan terecht bij organisaties voor thuiszorg. Ook verpleegkundige hulp aan huis is mogelijk. Bijvoorbeeld wondverzorging of het toedienen van medicijnen.
Kunt u niet meer zelfstandig thuis wonen? Dan zijn er meerdere mogelijkheden. Bijvoorbeeld groepswonen voor ouderen of verzorgd wonen. Maar ook een verzorgingshuis of een verpleeghuis.
Tips
- Als u bepaalde hulp nodig heeft, zoek dan goed uit of u hier een vergoeding voor kunt krijgen. Bijvoorbeeld via uw zorgverzekering, of vanuit de Wmo via uw gemeente.
- Naast de zorg die u vanuit uw basisverzekering ontvangt, kunt u vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) ook wijkverpleging ontvangen.
- Als u gebruik wilt maken van een persoonsgebonden budget, kunt u bij de meeste verzekeraars een ‘aanvraag pgb’ formulier op hun website vinden. Als dit niet het geval is kunt u het formulier telefonisch opvragen bij uw zorgverzekeraar.
Hulp uit uw omgeving
Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.
Welzijnscoaches
Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer.
Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".